Bröllop

Med tanke på att jag i förrgår avslöjade att jag är förlovad (pinsamt nog samma dag som kronprinsessan annonserade sin) blev jag påmind om att jag inte rapporterat om min systers bröllop där jag agerade både brudtärna och toastmaster;

Dagen till ära blev både mitt smink och hår misslyckat (hade planerat att göra en frisyr som givetvis inte ville sig då det väl gällde. Känns det igen?..). Jag lyckades dock tänka bort det och kunde fokusera på uppgiften. Blev dock lite smått kaotiskt i kyrkan då brudnäbben vägrade att stå med mig och hellre ville bli buren av sina föräldrar, vilka var fullt upptagna med att vigas. Då näbben väl hamnade i morfars knä med ritblock och russin kunde vigseln dock fortgå utan störningar.

Nästa moment som jag inte förberett mig på var då brudparet anlädde till lokalen. Jag fick då en mick upptryckt under näsan utan att ha den blekaste om vad som förväntades av mig. Fick iaf till hurrarop från gästerna och ett fyrfaldigt vilket verkade vara korrekt. Efter att gästerna satt sig och då vi toastmastrar kört igång gick allt jättebra. Ville knappt släppa micken;) Blev även en bra blandning av tal, spex och bildspel och brudparets vänner såg till att skapa en härlig, lättsam stämning under kvällen. Brudparet var också jättenöjda med upplägget och kvällen vilket gjorde bröllopet mycket lyckat:) 

    
   
                                 
    


Brasil!!

Har varit hemma i Sverige i drygt en vecka och landat efter vår underbara resa till Brasilien!

Både jag och K blev förälskade i detta härliga land med trevliga, avslappnade människor och skön kultur. Brasilianarnas språkkunskaper i engelska var inte de bästa men ett leende och tummen upp fungerande i de flesta lägen:) 

   
  

Vi bodde på ett nybbygt och fräscht hotell precis vid strandpromenaden varpå vi hade en vacker havsutsikt från vår enorma balkong. Trots att det fanns många hotell och restauranger i området upplevde vi inte att allt var uppbyggt kring turismen. Dessutom var majoriteten av turisterna brasiljanare vilket gjorde att upplevelsen av Brasilien blev mer genuin och vi slapp möta en fasad som man annars ofta gör. Vi gjorde även några utfärder där vi fick se mer av hur de brasiljanska folket lever och även vilka stora klassskillnader det finns i landet. Trots detta mötte vi nästan uteslutande trevliga människor som tycktes finna glädje i de små sakerna i livet. Antar att det inte är en slump att de bästa fotbollsspelarna kommer härifrån.


    
    

Vi fick en jättebra blandning på våran semester med sköna slappa dagar på stranden, restaurangbesök med utsökt mat, utekvällar (då vi plusade på antalet intagna capirinha) och balkonghäng. Vi gjorde även en utfärd till Pipa, såg en fotbollsmatch med tokengagerad hejarklack, åkte beachbuggy och fick sitta som åskådare under en capoeiraträning på en bakgård. Behöver jag säga att vi längtat tillbaka sedan vi kom hem?!


      
   

Bland alla fina minnen vi fick med oss från Brasilien är det ett som är extra speciellt;

090209 förlovade vi oss under fullmånen med utsikt över havet. Vi hade inga ringar vid det givna tillfället utan använde oss tillfälligt av flätade läderarmband. Nu har vi dock hittat våra ringar och kommer snart att kunna bära varandras löfte synligt. Lycka : )


RSS 2.0