Risigt

Under semsterveckan i Härjedalen förundrades mina norrländska "släktingar" över grenarna som jag omsorgsfullt tog hand om. Kan föstå att det var svårt att föreställa sig resultatet då jag förklarade vad jag skulle ha dem till och troligtvis tyckte de ganska synd om K som är den som får utstå mina inredningsidéer och projekt. Jag hade dock kört en "Ernst" redan förra sommaren med ett liknande grenprojekt (den gången i svart) så jag kände mig säker på ett lyckat resultat. Gillar det enkla och stilrena och passar perfekt då jag inte är bra på att ta hand om blommor (nu har tom K´s garderobsblommor gett upp..).


                  

  

Spets

Gillar denna spetspolo från H&M. Passar bra till en AW eller middag ihop med en kavaj (har alltid ont om de där plaggen som är mitt emellan) eller till vardags med ett linne under. Däremot är jag inte lika nöjd med en spetsblus från Lindex. Gillar att det är lite puff i ärmen och att bryta av från svart med en stark färg, men det var något som inte stämde då jag använde den. Tror hur som helst att den kan fungera instoppad i ett par höga byxor eller i en kjol.

Har även inhandlat de omskrivna spetstightsen från Monki och ett sött linne. Än har jag inte tröttnat på spets! :)

                       


King of pop

I dag fyller Michael Jackson, som utan tvekan är en av våra mest begåvade musiker, 50 år. Han har gjort tidlös musik och hans album Thriller som kom 1982 är världens mest sålda med över 104 miljoner exemplar! Jag har alltid gillat Michael Jacksons musik och tycker att det mesta som han gjort genom åren är bra. Hans senaste skiva Invincible, som släppts 2001, är dock min favorit med flera riktigt bra spår som "you rock my world".

Congratulations!

   


Soffi-flopp

080827

Idag ringde leveranskillarna enligt tidsschemat och meddelade att de skulle komma med våra soffor strax efter tre. Jag var verkligen tacksam över att få dem uppburna de sex våningarna eftersom de väger 90 kg! (nu var dock inte underredet i stål fastmonterat men de där trapporna är jobbiga även då man inte bär någonting) Hade även röjt undan i hallen och i rummet så att killarna skulle kunna få in dem i lägenheten utan problem. Det var bara det att det tog stopp redan i hallen. Frågan blev då om de skulle ta tillbaka båda sofforna eller om de skulle bära upp även den andra, ställa den i trapphuset och sedan överlåta åt mig att få in dem i lägenheten. Kände hur paniken och svetten började bryta fram. Beslutade dock, efter ett snabbt samtal med K, att de skulle bära upp båda sofforna och överlåta åt oss att trixa in dem.


Efter att ha undersökt sofforna insåg jag att det inte skulle gå att montera isär dem på ett smidigt sätt (vilket var min plan efter råd från flyttkillarna) och började bli allvarligt bekymrad över hela situationen. Halvt övertygad om att jag fattat fel beslut i att behålla sofforna gjorde jag ett tappert försök att på egen hand få in en av sofforna. Detta innebar att jag fick klättra både över och under soffan då jag tog mig mellan de båda ändarna. Hade troligtvis skrattat högt åt denna syn om jag sett den som klipp på TV, men i stunden var det inte lika roligt. Dessutom skulle K inte komma hem förrän senare samma kväll då han inte kunde ta sig från jobbet. Kände mig som en liten skolflicka men ringde slutligen till min all-time-hero: Pappa. Han släppte det han hade för händerna och kom till undsättning en halvtimme senare. Efter några misslyckade försök lyckades vi hitta ett sätt och kunde baxa in båda sofforna i rummet. Fick även behålla pappa under ytterligare någon timme så innan K hunnit hem hade vi även klätt om sofforna (tålamodsprövande).


Hade jag vetat att dessa soffor skulle innebära en sådan här kväll är jag tveksam till om vi hade beställt dem. Men nu står dem iaf här, monterade och klädda och smälter in bra i sin omgivning. Nu fattas bara några kuddar och att spendera några timmar i dem så att de blir mjuka, inbjudande och TV-tittar-vänliga: )


I händelsernas centrum

080826

I går var jag och Kerstin i Lundby i jobb. Då vi skulle in i området där vi skulle ha mötet såg vi dock avspärrningar och blev stoppade av en polis som berättade att bobmexperter var på plats för att undersöka en potentiell bomb. Fick snällt backa, lämna området och skjuta upp mötet. I dag fick jag höra på nyheterna (dessutom första sidan på GP) att det faktiskt hade varit en bomb och att experterna hade fått skjuta sönder den. Snacka om att vara där när det händer. Kanske borde sadla om och bli journalist..


Tape

080825

När jag röjde upp på vinden i helgen hittade jag min gamla stereo nedpackad i en stor låda. Insåg att jag aldrig kommer att använda den igen så bestämde mig för att skänka bort den alternativt slänga den. Då jag öppnade lådan för att dubbelkolla att endast stereon och högtalarna låg i lådan hittade jag några gamla band. Nu pratar vi inte om vilka band som helst utan godsaker som "Dalslands café" och "Solstrålen" där jag och min barndomsvän Malin, 11 år gamla, har pratat in egna radiosändningar. I högen fanns också ett band från Lisa som hon skickat då jag bodde utomlands och där hon berättar om vad som hänt, hur hon mår osv. Jag hittade också ett band med genomtänkta låtar från min bästa vän under högsatdietiden med bland annat: "stand by me", "You bring on the sun" och "lova att du aldrig glömmer bort mig". Blev uppriktigt rörd av denna härliga nostalgikick. Dessvärre kommer jag få problem med att lyssna på banden eftersom det knappt existerar idag. Kanske jag skall behålla den gamla stereon med denna funktion iaf..


Movies

Periodvis intar vi TV-sofforna och konsumerar en hel del filmer. Här är några av dem vi sett den senaste tiden. Kanske någon hittar ett tips (eller blir avskräckt) inför kvällen:


Hancock 
Will Smith underhåller med sina superkrafter i en lättsam action-komedi.


Wanted                               

Filmen inspireras av Matrix och Minority report men uppnår inte samma klass. Angelina

Jolie och Morgan Freeman bjuder dock på intressant action och jag gillar det.


The Happening

Mark Wallberg försöker skydda sin familj samtidigt som han jobbar på att lösa 

frågan varför människor i ett helt område plötsligt begår tsjälvmord. Börjar bra men intresse

dalar efter hand.


Hulken                                

Gillar vanligtvis Edward Norton men det här blir för överdrivet och orealistiskt för mig.

Grön jätte, är inte det något som har med majs att göra??


Was                                    

Stellan Skarsgård är cool som alltid och spelar kriminalare. En spännande film med känsla av

amerikansk polisserie. Gillar att det är oväntade vändningar. (Filmen är ganska rå)


Felon                                  

Fängelsefilm med Val Kilmer. Man får följda en familjefars hårda liv i fängelset efter att han

dömts för mord. Jag säger ja.


Numb                                 

Matthew Perry mår psykiskt dåligt, går till olika läkare och blir kär. Perry charmar och det blir

något skratt, men jag rekommenderar inte att man lägger två timmar på denna film.


Forgetting Sara Marshall/Dumpad

Skön komedi som bjuder på många skratt. Passar de flesta.


Insanitarium                         

Peter Stormare gjorde helt fel som medverkade i denna film. Börjar bra, men tappar sedan allt

då patienterna på ett sjukhus för psykiskt sjuka ballar ur och börjar äta varandra.

Jag lämnade helt enkelt soffan.


Young people fucking          

Filmen gör skäl för sitt namn och man får bla följa med singeln, exen och paret under täcket.

Underhållande.


Iskariot                               

Bra svenska skådespelare, men blir lite tamt när svenskar försöker sig på gangster-filmer.

Spänningen finns dock där och den blir aldrig tråkig.



Obs! Glöm inte kudde, täcke och godis ; )

FB

Är sällan inne på Facebook, men då jag är det roar jag mig främst med att göra tester som tidsfördriv eller tittar på andras sidor. Det bästa är dock att man smidigt kan få kontakt med gamla vänner och bekanta. Häromdagen blev jag exempelvis kontaktad av Charlott som jag träffade i USA för 10 år sedan men senare tappade kontakten med. Var riktigt kul att höra om hur hennes liv sett ut de senaste åren och att se kort på hennes familj : ) Har även förbättrat kontakten med mina släktingar Matilda och Emma som bor i London respektive Stockholms-trakten. Är verkligen kul att hålla kontakten med personer som har betydd/betyder något för en (har dock inget intresse av att hålla kontakt för saken skull, att umgås med någon som inte ger mig något eller med någon som enbart slukar energi).
Är nog dags att slå en signal till min barndomskompis Lisa och boka in en lunch..


   
Mina vackra kusinbarn Matilda och Emma

Ps inser att detta får mig att framstå som lastgammal så känner ett stort behov av att klargöra
att deras föräldrar (alltså två av mina kusiner) är i 50-års åldern och att de själva är jämngamla
med mig. Bara så att ni vet ;)


Återfall och rensning

Vi tog några härliga återfall i helgen och frossade i godsaker så som godis, chips och hemmagjord pizza. Blev helt enkelt för tråkigt att utesluta alla "götter". Dessvärre har jag en förmåga att alltid äta för mycket av godiset vilket gör att njutningen kommer av sig i form av en sockerchock. Känns det igen?..


Förutom att jag haft jouren i helgen (vilken lyckligtvis blev lugn) och att jag njutit av de fina vädret under några promenader (behöver inte nämna att jag höll på att slakta min cykel då den inte fungerar som jag vill) har jag varit på vinden och rensat lite. Känns riktigt skönt när man slängt eller gått igenom saker, framförallt sådant som tar plats. Är också kul om man kan glädja någon annan med sådan man inte längre har användning för själv. Det bästa är dock då man själv fyndar: ) Blev tex påmind om en kappa som jag kan ha som komplement i höst och hittade en svart hellång spetsklänning som jag aldrig använt. Hoppas kunna använda den med någon lätt liten klänning under, alternativt sy om den (ser ut som en tarm men tror att den har potential). Böjade även sprätta upp en jacka som jag planerar att sy om. Gissar att det kommer att sluta med "det bidde ingenting" men kan ändå inte låta bli..


              


OS

Sista dagen på OS. Brukar vanligtvis uppskatta sportevenemang, men i år var jag trött på OS innan det ens hade börjat. Har därför inte sett så mycket av de svenska prestationerna, eller de uteblivna om man väljer att klaga som de flesta gjort. Något jag dock gillat har varit de olika inslagen i Ohlssons studio på SVT. De har bla visat vilken färg som är bäst att ha på trikåerna för att paketet inte skall framträda så mycket, de har tyckt synd om någon varje dag till toner av sorglig bakgrundsmusik och man har kunnat fascineras över de kinesiska funktionärerna vid tyngdlyftningen som sett ut som robotar då de ilat fram och tillbaka för att iordningsställa och däremellan praktiskt taget stått i givakt. Värdnationen Kina har även bjudit på en hel del annat att förundras över. Ingen kommer väl exempelvis att glömma den lilla flickan som inte fick visa sig då hon sjöng under invigningsceremonin.

Man kan inte säga annat än Kina har haft ett mycket välorganiserat spel, att de är innehavare av flest guldmedaljer och att de verkligen ansträngt sig för att visa upp en felfri fasad. Det paradoxala är bara att de samtidigt låtit omvärlden få beskåda något helt annat.


Arvegods

Tycker att det är coolt med gökur och skulle gärna vilja ha ett hemma. Skulle dock inte vilja ha den igång eftersom jag har svårt för tickandet och förmodligen skulle drivas till vansinne av momentet då göken tittar ut (går ju dock att stänga av denna funktion). Jag gillar denna vita som jag hittat på nätet men tycker att prislappen är för hög. Såg visserligen förenklade varianter i svart på Bolagret i veckan men ingen som jag riktigt fastnade för. Har istället börjat fundera på att plocka fram ett gammalt väggur från vinden och måla det i svart eller vitt. Tror dock inte att K skulle godkänna att den kom över tröskeln och dessutom skulle jag nog inte stå ut med att ha den igång då denna både tickar och slår varje heltimme, vilket gör att den inte riktigt fyller sin funktion..

Jag har dock en vacker byrå efter mormor som jag verkligen skulle vilja göra iordning för användning. Om det är möjligt kommer jag isf att svartmåla/spraya den och byta ut toppskivan som i dag är i marmor. Blev inte mindre sugen då jag såg denna söta byrå på Bolagret! Får ta ett snack med min kära mor tror jag..


                                                                            

Lapp om ludd

Kan inte påstå att jag alltid städade noggrant eller tog bort luddet ur tumlaren i min förra tvättstuga, men nu gör jag det. Alltid. Därför är det också väldigt irreterande att upptäcka att andra ofta skiter i att sopa golven, torka av ytor och att ta bort luddet. Har ingen lust att städa efter andra. Grr.

Herregud, jag sitter allvarligt och funderar på att skriva en lapp och sätta upp i tvättstugan! Vad hände?? Kanske bäst att inhandla en egen tvättmaskin innan jag förvandlas till en tvättstuge-Hitler och agerar som kvinnan nedan..

                                

Ur: Expressen 080823                                         
Kränkte granne i tvättstugan - döms

En kvinna i Bandhagen stängde in grannfrun i tvättstugan.
Anledning: Det fanns fortfarande ludd kvar i torktumlaren.
På onsdagen dömdes kvinnan för ofredande.                                   

Hon ska betala dagsböter 60 å 110 kronor samt 5 000 kronor i skadestånd för kränkning.   
                                                                                                                                                                     


BabyBoom

080821

Har blivit mycket barnteman för mig den senaste tiden och idag fortsatte detta med en träff hos Karin. Sist vi träffades berättade hon att hon var gravid och nu hade hon en ljuvlig liten Astrid i sina armar. Är svårt att greppa att hon nu är mamma men jag vet att hon kommer att bli den bästa sorten! Hade med mig små söta barnkläder som jag fyndade på Lindex i veckan. Alltid svårt att köpa till andra då man inte riktigt vet vad de gillar för stil och om de exempelvis är alergiska mot rosa. Verkade dock som om jag klarade mig och att dem kan komma till användning : )

   


Mamma Mia

080820

Träffade underbara Karolina igår som är i sjunde månaden och ser helt fantastisk ut. Gillade även hennes nyklippna hår som ger ansiktet en lite mjukare inramning. Trots att hon haft en del svårigheter under graviditeten är hon en riktig kämpe som menar att det gjort henne starkare och bättre förberett henne inför förlossningen. You go girl!


Efter en härlig fika gick vi på bio och såg "Mamma Mia". En lekfull och härlig film med mycket värme och humor. Och självklart en massa ABBA-låtar. Råkade hamna bredvid en kille i salongen som antingen hade någon störning eller också var grymt engagerad i konceptet ABBA och filmen/musikalen. Han satt nämligen och sa Ohhh och Ahhh var femte minut, levde sig in i karaktärernas känslor (min tolkning), klappade i händerna, höll för ansiktet, gapskrattade och pratade högt om vad som hände med sin kompis som om det bara var de två i salongen. Något enerverande men samtidigt underhållande. Tur för honom dock att han inte smaskade, vilket är bland det värsta jag vet, särskilt på bio. Då hade jag garanterat gjort mer än att bara köra "the evil eye" några gånger..


Mingel

080817

Fredagskvällen, som vi spenderade tillsammans med Susan och Niklas som vi träffade i Thailand förra året, blev som väntat trevlig. Vi började med en god middag på Lilla London och därefter blev det en rejäl barrunda som innefattade fem olika ställen. Tyvärr hann vi inte se stand-up-komikerna som uppträdde på kulturkalaset men det blev en hel del skratt ändå : )


Lördagen inleddes i ett segt tillstånd med tanke på gårdagens bravader. Avskyr att vakna tidigt för att sedan inte kunna somna om när man väl har möjlighet till det! Hur som helst piggnade vi till och mötte senare upp Emy och hennes kille Daniel på stan för att ta några glas vin. Var riktigt kul att träffas alla fyra eftersom vi inte haft tillfälle till det tidigare. Var också mycket folk att titta på eftersom kalaset fortfarande var i full gång, men dessvärre uppträdde inga intressanta artister. Ett exempel på detta var när vi inledningsvis hamnade vid ett bord som stod alldeles för nära några killar som uppträdde på gatan. De spelade på en    vilket är enerverande i sig, men att de dessutom endast kunde tre låtar varav "popcorn" var en av dem blev det en snabb flytt till ett annat bord och en extra påfyllning av rosé..

                                 
Bolero i spets från H&M.                                                      Lyckligtvis inte mina laster


Moster

080814

Igår spenderade jag hela eftermiddagen ute på Hönö tillsammans med min syster och hennes dotter. Hon är drygt två år nu och riktigt charmig. Händer saker hela tiden och hon pratar och låter oavbrutet. Man får också ofta hennes hand i sin då hon vill leda en med för att delta i någon lek eller då hon vill få en saga läst. Var riktigt kul att hon lärt sig att säga "moster Jenny" sedan jag sist träffade henne. Då de övat på detta ´tittade på ett kort av mig och K vilket inledningsvis rörde ihop det för henne eftersom hon trodde att det var K som hette moster.. Hon verkar dock vara lite snabbare än jag i den åldern som under en period trodde att min farbror hette "kurt och Inger" (Inger är alltså min faster)...
Blev även en promenad ner till havet i blåsten och vi klarade oss precis hem innan hällregnet och åskan tog fart. Innan jag satt på färjan och studerade alla blixtar under hemfärden serverades jag även en underbar middag i form av stekt makrill. Mysdag : )


   


Imorgon skall jag träffa Charotte som nyligen fyllt år och haft kalas. Då jag inte kunde komma har jag köpt en liten kompensationspresent i form av vackra glasunderlägg från Sia. De har mycket fint och en del av deras utbud finns att hitta på Iems, en inredningsbutik som får besök av mig och min kollega Kerstin varje vecka. 


                                               


Hälsofreak

080812

Efter alla onyttigheter under semestern, och innan dess också för den delen, har vi bestämt oss för att testa GI-mat under period. Innehåller ju som bekant proteiner och nyttiga fetter men lite kolhydrater. Eftersom vi hade få av de basvaror som behövs var jag i affären idag med en lång inköpslista. Det tog också sin lilla tid eftersom en del varor var helt nya för mig. Kände mig som ett häslofreak de jag började rada upp mina varor på bandet bestånde av mycket grönt, linser, böner, havrekli mm. Ska bli kul att testa nya maträtter, få inspiration och att få alternativ till exempelvis pasta. Det svåraste för min del kommer ändå bli att hålla mig ifrån smågodiset..

 VS              


Vilt

080811

Brukar vara en hel del råddjur på landet men då vi har varit där har dem dessvärre inte visat sig så mycket. Sist fick vi iaf se en liten familj ute på gärdet men det krävdes kikare för att få en ordentlig titt på dem. Då är faktiskt släktingarna i Göteborg mer närgående. Då vi har gått i Skatås på mornarna ser vi nästan alltid råddjur så här års. De störst inte heller av motionärerna eftersom de är så vana. Under kvällsruschen brukar de dock hålla sig undan. Fram tills ikväll vill säga. Helt plötsligt kom det nämligen ut en bock ur skogen och gick lugnt över spåret bara tre meter framför oss. Häftigt att vara så nära ett vilt råddjur. De är ju så fina dessutom. Funderar faktiskt på att ta med ett hem..


Flätat

080811

Tycker att det varit perfekt att fläta luggen i sommar för att få bort håret ur ansiktet. Minns att jag gjorde detta ofta då jag bodde i USA (10 år sedan nu!) och hade min lugg på utväxt. Finast tycker jag det är när flätan är tjock och då den syns mycket, vilket den gör bättre om man gör en utbakad. Har dock inte haft tålamod till det.


I övrigt var det min första arbetsdag idag efter semestern och det kändes faktiskt helt okej. Trots att jag älskar att vara ledig är det skönt med lite rutiner och att komma igång igen. Var inte så mycket möten idag heller så vi kollegor hade gott om tid att uppdatera varandra på det senaste och att äta en god lunch med härlig salladsbuffé till.


                  
Idag hade jag på mig skinnjacka från Zara,
blus från H&M och jeans från Monkie


Möblemang

080806

Vi har äntligen bestämt oss för att köpa nya soffor så nu har det varit en hel del turer till olika möbelvaruhus samt spaning på nätet. Jag gillar modellen på denna grupp med schäslong, men det vi söker är två separata soffor (att ha schäslong på en av dem skulle ta för mycket plats annars är jag väldigt svag för det) Efter att ha sett och provat en del soffor kan vi konstatera att de dyraste sofforna sällan är de snyggaste och att de som ser riktigt bra ut inte alltid är så bekväma. Vi tror oss iaf ha hittat två värdiga kandidater till bra pris som både är funktionella och snygga i sin enkelhet. Blir nog en beställning i veckan : )



Borta bra..

080805

Blev ingen resa då priserna var skyhöga till storstäderna då man bokar i sista minuten. Att åka runt längst västkusten i regn känns inte heller särskilt lockande så vi kommer att hålla oss i Göteborg. Känns bra det också för det är något visst med att gå hemma och ta det lugnt samtidigt som man får betalt : )   

Måste förresten visa denna nyinköpta kofta från Vila som påminner om en kavaj i modellen. Har även detalj baktill i form av knappar. Gillar!

   


sammanstrålning

080804

Blev en soft kväll tillsammans med Emy i lördags. Käkade på Locatelli, men tyvärr var maten inte lika god som jag mindes den. Locatelli i sig var dock lika bra som vanligt och jag var dessutom i väldigt "gott" sällskap och det var härligt att ta några drinkar ihop och prata bort en kväll innan hon sticker till Sardinien. Kanske kan smyga mig med i bagaget..



Lantlolla

080801

Mitt under sommarens två varmaste dagar befann vi oss på landet. Eftersom det knappt fläktade fick vi hålla oss inne under de mest stekande timmarna. I övrigt har vi jobbat lite på stugan, vaxat bilen, fiskat, grillat, chillat och varit ute några vändor med båten. Intog under dessa turer jetset-ställning längst fram och lapade sol med ett glas vin i handen. Såg dock inte så glamoröst ut eftersom jag försökte sträcka ut mig på en yta på 60x40cm, men skönt att vara ute på sjön iaf : )


Känns faktiskt skönt att vara tillbaka i stan eftersom det blivit mycket skog under de första två semesterveckorna. Vi har precis börjat fundera på om vi under nästa vecka skall pilla navelludd eller om vi ska försöka få tag i en resa. Vi är inne på att ta ett par dagar i Barcelona eller London, alternativt bila runt lite längst kusten om vädret tillåter. Vi får se vad det blir helt enkelt. Nu skall jag återgå till att lägga mig i soffan igen!; )


Bästkusten

080726

Efter ett par dagar hemma bar det av ut till hönö idag för sol, bad och god mat på Tulhuset. Fick även se denna fantastiska solnedgång då vi satt på klipporna. Älskar västkusten!


Blus och marint linne med spets: Vila, shorts: Blend, skor: Fred Perry


Jomenvisst

080725

Hemkomna från några sköna dagar i Norrland. Naturen är fantastisk och jag älskar att bo i K´s lilla stuga med öppen spis och som ligger precis vid en sjö. I år har vi också åkt runt en hel del och besökt "grannbyar" samt Östersund. I Sveg käkade vi på landets kanske coolaste café. Allt var inspirerat av olika filmer och de små rummen på övervåningen hade alla teman. Allt var otroligt välgjort och det var som att vara på ett inspierande museum. Blev tom rädd för den trovärdiga dockan av Jason..

Fick även möjlighet att umgås både med K´s lillebror, som även han var på besök, och med storebror R som har en riktigt skön humor. Det bästa är att se K och R tillsammans och att lyssna på deras diskussioner. Har verkligen fått mig att kikna av skratt flera gånger: ) Dessvärre ses vi alltför sällan på grund av avståndet men bröderna håller iaf daglig kontakt per telefon.

Skickar en extra tanke till K´s härliga morfar som är 90+ och som dessvärre ligger på sjukhus i dagsgläget. Han är dock en stark och seg person så jag är övertygad om att han snart är på benen igen.

På tal om personer som paserat 90-strecket så tog vi en omväg på vägen hem och besökte min älskade farfmor Lisa i Sala. Hon är fantastiskt pigg trots krämpor och sina 94 år. Framförallt är hon en väldigt positiv, glad, inspirerande och färgstark person. Kan jag själv få hälften av hennes energi när jag blir äldre skulle jag vara överlycklig!
Kan ju tillägga att hon, inte helt oväntat, älskade K och att de fann varandra direkt.: )


På vägen ner mot Sala blev det en kändistät resa då vi passerade följande städer: Bollnäs och Ockelbo där Silverstedt respektive Daniel (Victorias) är uppvuxna, Järvså där Lillbabs bor och sist men inte minst platsen där Kicki Danielsson körde i diket på fyllan! Det ni ; ) Vem behöver Hollywood?



Off work

080718

Underbara semester!! Idag börjar den:) Eftersom vi kommer att satsa på en solresa i vinter väljer vi att stanna i Sverige under sommaren, alternativt besöka någon storstad sista veckan. Vi har iaf spikat norrland nu första veckan, en mellanlandning på Hönö några dagar om vädret tillåter och sedan landet för total avkoppling. Vertikalt läge kommer det att bli mycket av;)  See ya!

 

Kopenhagen

080630

Köpenhamnresan blev grym. Jag och K har verkligen kul tillsammans när vi är ute på äventyr: ) Vi har gått på Ströget (K fyndande ett par snygga skor medan jag kom hem tomhänt. Vad hände?!) varit på Tivoli, tagit oss runt i staden, ätit gott och fått i oss en och annan öl. Pratar redan om ett återbesök inom kort :)


Minisemester

080626

Vi känner för ett miljöombyte och har bestämt oss för att åka till Köpenhamn i helgenJ Skall bli riktigt skönt att komma bort i några dagar. Vore inte heller helt fel att göra några shoppingfynd;)


Stars

080625

Gillar verkligen stjärnor och att det funnits med i modet en period. Denna topp gick dock tillbaka, men finns att hitta på H&M för den som är intresserad. Hoppas att stjärntrenden håller i sig!


SATC

080624

Oh! Igår fick jag äntligen se filmen! :) Hade gåshud den första kvarten och sedan var det bara att fortsätta njuta. Var dessutom i alldeles utmärkt sällskap av Emy, Karolina och Charlotte. Träffades innan filmen så att vi kunde skvallra, äta och ta ett glas vin tillsammans. Var dessutom kul att se alla fina och uppklädda tjejer som samlades i biosalongen. Kul när folk anstränger sig lite extra och när det blir en förväntansfull och upprymd känsla i en biosalong. Så snart filmen går att komma över blir det garanterat en tjejkväll för att återuppleva detta!



Midsommar

080622

Hade en riktigt lyckad midsommar hos Karolina och D i helgen. Deras hus är så fint och det var perfekt att sitta på uteplatsen på baksidan under eftermiddagen. De andra paret som var med var sådana där enkla, sköna personer som det känns som om man träffat förut och som gör att stämningen är på topp från början.

Som sig bör på midsommar kom det några regnskurar men vi klarade oss precis under intagandet av sillen som avslutades med kubb på gräsmattan. Senare grillades det härliga grönsaksspett och kött. En lyckad helkväll helt enkelt! Tack igen K och D!

Var det förresten någon som plockade sju sorters blommor och la under kudden?



Top buy

080618

Grymmaste skorna just nu. Vill HA!

(från Top Shop)



Turdag

080617

Lyckades hitta K´s färsvunna klocka idag på ett helt otippat ställe. Senare gick jag av någon anledning genom Lisebergsparken då jag skulle hem. Gick förbi ett hjul och fick för mig att spela för en tjuga. Och vann. En enorm förpackning innehållandes massor av chokladkakor. Kul och gott men livsfarligt;) Tog mig lite vatten över huvudet då jag därefter köpte mig två trisslotter, men kunde inte låta bli att testa iaf..


    


Blommigt

080616

Mitt hjärta slog några extra slag då jag stegade in på H&M igår och fann att denna härliga sommarklänning kommit in på nytt. Blev ytterligare några slag då jag upptäckte att den fanns kvar i min storlek. Passade även på att köpa med mig en till C då vi båda suktade efter denna klänning i våras utan att få tag i den. Underbart när man även kan glädja sina vänner med inköp!


Fukt

080520

Har testat en liten burk ansiktscreme från Dr. Brandt (märket som sägs användas flitigt av bl.a. Madonna). Den kändes bra mot huden, men ett stort minus för att den luktade illa. Men, men, den som vill vara fin.. En konstrast till detta är iaf Elisabeth Ardens återfuktande creme som jag lyxade till det med att inhandla häromdagen. En lätt ansiktscreme med en härlig fräsch doft. En perfekt fuktighetsgivare så här till sommaren då huden är extra utsatt. En annan creme jag gillar är den betydligt billigare "energi" från nivea. Piggar upp huden och har en underbar doft.


Wonderful weekend

080506

Helgen blev riktigt lyckad. Tillbringade hela lördagen med Charlotta och Ulrika på stan och på kvällen blev det tjejmiddag. Serverade lax med romsås och till det vitt vin. Därefter blev det en massa godis och tjejsnack. Under middagen avslöjade både Ulrika och Jenny att det var gravida så det fanns all anledning att fira lite extra:) Fick dessutom jättefina presenter under kvällen, bla örhängen, presentkort på massage, blommor, hårprodukter och smink samt en klocka. TACK allihop! Tiden rann iväg och vid tvåtiden insåg vi att det var dags att gå vidare eller att uppsöka sängen. Ulrika och magen valde det sistnämnda, de andra tjejerna tog sig hemåt medan jag och Charlotta fortsatte ut för en helkväll på stan.


I söndags blev det en behövlig brunch på Farrellis och därefter ett jobbigt farväl av mina underbara väninnor. Hoppas att vi ses snart igen!


Älskar Tritoni-klockan som jag fick av Charlotta och Ulrika och den passar dessutom perfekt med mitt läderarmband från H&M herravdelning.


Glömde tyvärr att fota men bjuder på några kort från förra året då jag fortfarande bodde i min etta.



Har ju givetvis även blivit firad av min underbara familj. Av min syster fick jag snygga prylar i rött till köket (bricka, underlägg och en burk för te). Är perfekt att bryta av med färg mot allt det svarta och gråa i vårt hem. Älskar även designen på allt så kommer absolut att göra ett besök i denna inredningsbutik nästa gång jag hälsar på.

Av K fick jag det snygga/vackra halsbandet "make love not war" av Efva Attling. Har velat ha det sedan jag först såg det (älskar när någon minns då man sagt att man önskar/gillar något för en tid sedan) så det var en perfekt present och något jag alltid kan bära med mig. Fick även en vacker bukett rosor, champagne och middag så kände mig ordentligt uppvaktat : ) Älskar dig!



 


Detta ständiga problem

080503

Har velat fram och tillbaka gällande vad jag skall ha på mig i kväll men kommer att bli den här vita bakelsen med egenhändigt gjorda detaljer i svart sidenband för att hålla klänningen på plats. Köpte dock en underbar bustier idag som löser det eventuella problemet med att klänningen skulle kunna hasa ner. Kommer dock att behålla sidenbanden med halterneckknytning eftersom det är en söt detalj. Matchar dessutom mina favoritskor från Zara :)


Rengöring

080424

Är egentligen inte så förtjust i varken olja eller tvål när det kommer till rengöring utan föredrar vanligtvis rengöringsmjölk eller geler. Bestämde mig dock för att prova två-stegs rengöringen från Kanebo Sensai för några veckor sedan. Produkterna visade sig vara riktigt effektiva då man snabbt får bort sminket med hjälp av oljan och sedan rengör huden ordentligt med den lyxiga tvålen. Är nöjd, men kommer ändå att ge någon annan rengöring en chans när dessa tar slut. Troligtvis blir det Dermalogica som jag hört mycket bra om.


Förberedelser

080422

Blir en liten tjejmiddag helgen efter att jag fyllt år och har funderingar på att köra på tema. Hade hoppats på att kunna komma över SATC-filmen till dess och ha filmvisning, men premiären är först i juni så jag får tänka om. Kommer iaf att bli inbjudningar innehållande en liten egentillverkad gåva. Skall ge mig ut och shoppa material efter jobbet idag. Visar när allt är klart.


Är alltid kul att samla tjejerna över en middag, drinkar och utgång. Frågan är bara vad man skall bjuda på. Sallader är alltid gott och lättsamt om man skall kombinera med utgång efteråt. Bjöd dock på pastasallad förra året så det känns fantasilöst. Är inne på att göra en buffé med lite olika smårätter, någon kycklingrätt eller lax. Får fundera vidare.

Något jag absolut måste innhandla är fler vinglas då vi inte har 10 av samma sort. Får bli något tillfälligt och enkelt bara. IKEA here I come! : )


Update: köpte ett par enkla vinglas på IKEA men fixade till dem med rosetter i tunt silverband runt foten vilket gav dem en helt annan känsla. Tips!


Back in town

080418

Suck, vad en vecka kan gå fort. Vi skulle mer än gärna ha stannat kvar i Hurgada, Egypten. Vi har verkligen bara slappat och inte brytt oss om vare sig pyramider eller beduiner ute i öknen. Har njutit av solen, goda drinkar och av varandra. Bodde dessutom på ett unikt hotell inspirerat av "tusen och en natt" som var fantatiskt på kvällarna. Har alltså varit en härlig försmak av sommaren men skulle som sagt ha föredragit att inte återvända än på några veckor..



Ränderna går aldrig ur

080327

Har länge spanat efter en skinnjacka att ha i vår och sommar och nu har jag äntligen hittat den. Den är i tunt skinn och i biker-modell. Att den är snedknäppt över bröstet gör att den som öppen blir kavajliknande då den får slag. Det enda jag inte är så förtjust över är det fastsydda skärpet (trodde att det gick att ta bort). Får se det som ytterligare en detalj.

I övrigt har jag inspirerats av det randiga och marina som nu finns i butik och gjort dessa inköp lagom inför resan till Egypten (sticker den 8e april. Lovely!).


Påskhelg

080325

Åkte med mina föäldrar till Sala i påsk för att dels hälsa på min underbara farmor och dels min fina vän Charlotta. Blev en lyckad helg med god mat och trevligt sällskap. Var härligt att återse farmor som alltid är lika glad och positiv trots krämpor och sina 94 år. Var perfekt att kombinera familjeträffen med ett par dagar hos Charlotta och hennes sambo. Har varit ute och ätit middag, tagit en långpromenad med dera hund Primus, fikat, haft soffmys med film och så självklart en massa prat. Problemet är bara att jag saknar henne mer efter att vi träffats, men det är det värtJ


Blev förresten en liten påskpresent både till farmor och till Charlotta. Det bästa med Charlottas var ändå inslagningen i form av ett glittrigt påskägg som kan användas som smyckeskirn. Love it!

          
    
   


Nytt intresse

080311

Den senaste tiden har jag suttit hukad över köksbordet och pysslat om kvällarna. Har funnit en ny passion i att tillverka armband. Exprimenterar mig fram och har fått in vissa tekniker. Har blivit armband till mig själv, till mamma, min syster och till en vän. Produktionen lär fortsätta ett tag till för det är riktigt roligt. Men pilligt. Och dyrt.

Har lite planer på att gå en kvällskurs för att få lite tips och idéer. Intresserad av att följa med?


Slösa

080306

Har under en tid förundrats över hur mycket toalettpapper vi gör slut på under en vecka och över hur många soppåsar vi slänger, för det är många kan jag meddela! Antagligen är vi onödigt slösaktiga, men jag väljer att se det som att vi är noga med vår hygien och med vår inomhusmiljö (troligtvis inte lika bra för utomhusmiljön dock)..


På tal om toalettpapper har "morrongänget" flertalet gånger haft uppe frågan om man är en skrynklare eller vikare, dvs hur man behandlar pappret före användning. Själv är jag en skrynklare som ser till att få en puffig boll i handen. Vilken typ är du?


30

080303

Fick storfrämmande av Charlotta i fredags då vi gjorde stan och avslutade kvällen med drinkar på Locatelli och dans på Push. Dagen därpå bar det av ner till Halmstad för att delta i Ulrikas 30-årsfirande. Var kul att träffa en hel del folk som jag inte sett på länge och det var spännande att gå husesyn i det nyinköpta hus. De hade fått det jättefint på kort tid och det var inte utan att man själv blev lite sugen på att skaffa något större.
Kvällen innehöll både raketer, god mat, tipspromenad, sanning eller konsekvens och en illusionist. För att inte nämna alla roliga stunder i min och Charlottas loge på övre plan.. Var länge sedan jag skrattade så mycket åt ingenting:)
Ulrika, som för övrigt är en fantastisk person och en grym värdinna, körde på temat glamour och gjorde givetvis några klädombyten under kvällen. Klänningen nedan har tillhört hennes mamma och satt som klippt och skuren.
Skål och tack vännen! På återseende:)


Dofter

080228

Avskyr att hamna i närheten av en äldre dam då man åker kollektivt (hissen är inte heller en favoritplats för detta ändamål) eftersom man då vanligtvis får en chockerande våg av en tung doft över sig. Parfymer är inga årgångsviner som blir bättre med åren och det är definitivt ingen vara som skall överdoseras. Det går inte heller att dölja andra dofter med parfym, då resultatet snarare blir det omvända. Ska kanske tilläggas att jag har ett ganska känsligt luktsinne och att jag över lag har lite svårt för tyngre dofter innehållandes exempelvis vanilj och mysk, vilket jag vet att många gillar att ha i samband med utgång. Själv föredrar jag dock fräscha, lätta, sportiga dofter med islag av citron. Är tex fullkomligt förälskad i DKNY Be delicious och Light blue från DG har funnits med i flera år. Vilka är era favoriter?


Vilket party

080226

Blev en riktigt lyckad födelsedagsfest i Västerås. Dessutom hade jag det bästa resesällskapet man kan tänka sig då jag hade följe med Ulrika (som kom från Halmstad) båda vägarna.

Charlotta hade satsat på temat barnkalas och serverade barnvänlig mat, marängswisch och kilovis med godis under kvällen. Allt var genomtänkt och välplanerat och vi gäster blev sysselsatta från det att vi kom innanför dörren. Inledningsvis tilldelades vi var sin godispåse innehållandes, förutom godis, något för att markera vilket lag man tillhörde (jag fick prinsesskorna och spö. Perfekt!J) och ett personligt uppdrag som man skulle klara under kvällen för att få poäng till sitt lag. Vidare stod bl.a. poängpromenad och norsk karaoke på schemat. Det knäckte mig något att mitt lag endast kom tvåa på poängpromenaden som handlade om Charlotta, men allt som allt segrade vi och fick avnjuta en flaska bubbel som pris. Sedan avslutades kvällen på dansgolvet på en av Västerås klubbar. Var på ett strålande humör hela kvällen fram till hemgång. Då kom baksmällan ikapp några timmar för tidigt. Men det är helt enkelt smällar man får ta ibland.  


Ps Presenten till Charlotta blev till slut ett par snygga klackar från mig och Ulrika inhandlade på Zara (Både Zara och Top Shop är riktigt snabba på att snappa upp skotrender och går nästan alltid att hitta snygga skor där). Hon fick även ett par långa svarta handskar av mig samt ett egentillvärkat vänskapsarmband i rosa.


   
                                                 Partyprinsessor
   
                                       C i en underbar rosa bakelse

Presentjakt

080221

Presentjakt

Ghaah! Har fått ångest av veckans presentjakt. Kan verkligen inte hitta någon passande present och det stressar mig. Det där med att ge bort presenter är viktigt för mig och vanligtvis något jag tycker är kul. Vill gärna hitta något speciellt och givetvis något som jag vet att personen i fråga kommer att uppskatta. Att jag går igenom hela stan innan jag hittar det jag söker kan dock ställa till tidsmässiga problem för mig emellanåt.. Då jag har koll på stadens utbud och vet på ett ungefär var jag skall satsa på till mottagaren brukar det dock gå smidigare. Likaså då man är två om att besluta vad man skall inhandla eftersom man då undviker att hamna i stadiet av beslutsångest. Där jag befinner mig just nu.

Kanske är något att satsa på det här. Att bli presentshoppare. Under förutsättningen att man har koll på stans utbud vill säga! Hmm.. Välkommen med din ansökan! ;)


För att återgå till min sk ångest så handlar den alltså om att finna den rätta 30-årspresenten, både till Charlotta och till Ulrika. Jag hade först en tanke om att köpa armband med berlocker från Thomas Sabo som de kunde bära med sig som minne. Efter närmare undersökning insåg jag dock att detta inte var realistiskt med tanke på priserna utan fick istället fundera vidare. Var då inne på någon upplevelse som behandling, konsert och teater eller att ta en övernattning tillsammans i någon stad. Eftersom detta dock är svårt att synka och då tjejerna inte alltid uppskattar kultur vände tankarna tillbaka på att införskaffa något som de kan ha på sig. Fortsatte på temat smycken under en period men gick mer och mer över till att titta på skor då båda mina väninnor har en stor passion för detta. Dessutom beslutade jag och Ulrika oss för att gå samman gällande inköpet till Charlotta så nu bär det av ut på sista stadsrundan imorgon då jag måste se till att bestämma mig. Fortsättning följer..


Vingar för pengarna

080217

Är galet förtjust i vingar. Gillar formen som både är romantisk och mystisk på samma gång. Har sedan tidigare inhandlat ett par smycken med vingar och även några änglar som jag smugit in bland den övriga inredningen. Det senaste bidraget är en svart klänning från Objekt med vingliknande parti över bröst och rygg. Ska inviga den på Charlottas 30-års fest.

Skulle jag någon gång skaffa mig en tatuering skulle det alltså bli ett motiv med just vingar. En symbol för frihet och styrka och att man är trygg och älskad. Hade inte varit fel att ständigt bära med sig en liten skyddsängel.



                       Tavelram och ängel målade i svart
                                                                                                                                              och silver. Bakgrund av tapet.

Framtiden, ?

080207

Jag har under en tid känt mig splittrad och fundersam gällande vad jag vill arbete med i framtiden, hur jag vill förvalta den utbildning jag har och hur/i vilken riktning jag vill satsa och vidareutvecklas. Är jag tillräckligt intresserad, har tillräckligt med lust och mod för att satsa, eller skall jag kanske byta bana helt?

Efter ett kärt återseende med Charlotte i förra veckan, då vi spenderade halva dagen med att fika, promenera och gå i affärer kunde vi konstatera att detta var funderingar som vi i stor utsträckning delade.  Kom fram till att dessa frågor kommer i cykler om 3-5 års perioder. Vi är både två målinriktade individer som tycker om tidsbegränsningar och att känna av att man tar steg framåt. Man har exempelvis skolåren med steg i treårs intervaller som man kan fokusera på, därefter är det universitetsstudier och slutligen vidare ut i arbetslivet. Här tar dock de givna intervallerna slut vilket gör att det blir upp till en själv att sätta upp riktlinjerna och skapa sina egna intervaller. Jag tror det är nödvändigt att röra på sig (att byta arbetsplats eller få andra arbetsuppgifter) för att kunna utvecklas och inte riskera att bli för bekväm och fastna.

Än har jag ingen tanke på att söka mig bort från min nuvarande arbetsplats men är viktigt att emallanåt fundera på hur man vill förvalta sin kunskap i framtiden. Har dessutom ett yrke som är mentalt krävande varpå det troligtvis är klokt att begränsa antalet år med kontakten med klienter. Kanske bryter jag in på en helt ny bana om några år? Skulle exempelvis gärna se mig själv hålla på med inredning och design, viket idag är ett givande fritidsintresse. Är dock tveksam till om jag skulle sätta mig i skolbänken igen vilket skulle innebära både ett tidsmässig och ekonomiskt ställningstagande. Finns ju dock andra sätt att byta karriär på och det är inte alltid som det krävs en specifik utbildning. Får helt enkelt se vad jag väljer att ta mig för framöver..


Switch

080202

Har bloggat sporadiskt sedan 2006, främst för att det är ett roligt och snabbt sätt att hålla mina nära och kära uppdaterade på och givetvis för att jag tycker om att skriva. Har tidigare skrivit för en utvald skara på spaces men har nu bestämt mig för att flytta bloggen hit och öppna upp den för fler. Tidigare inlägg hittar du på: http://gynnej.spaces.live.com/


RSS 2.0