Bra start?

080926
Eftersom jag den senaste tiden legat av mig med powerwalks och gymbesök och istället föredragit att trycka godis i soffan kände jag att det var dags att göra ett ryck. Ställde därför klockan igår morse och 06.15 stod jag ute på gatan redo för en morgonpromenad. Upptäckte dock att det var svinkall, bara sex grader. Jag drog därför upp ett rejält tempo i hopp om att bli varm men ingenting hjälpte så jag var som en isbit då jag stapplade inannför hemmets dörrar 40 minuter senare. Tror faktiskt att jag förfrös rumpan.

För att inte göra om samma misstag som igår valde jag idag att rusta mig för kylan och klädde därför på mig flera lager innan jag begav mig ut i morse. Insåg dock ganska snart att det inte alls var lika kallt som igår och bara efter några minuter började jag koka rejält. Antar att det är läge att införskaffa en utomhustermometer..


Hard candy

080925

Idag tog jag en långlunch med Karolina och var även uppe på avdelning för att titta på hennes lilla Wilma. Det var det ljuvligaste jag sett! Så liten och näpen, lite drygt 2 kilo bara (1,7 vid födseln). Redan nu tyckte jag att hon hade tydliga ansiktsdrag. Hon har definitivt ärvt sin mammas fylliga läppar och enligt Karolina själv även hennes temperament och straka vilja.


Karolina själv såg strålande ut och var tom mindre än före graviditeten. Var riktigt härligt att umgås igen och båda uppskattade att ta en långlunch med både sushi och kafébesök i sällskap av solsken.

Då jag letade presenter till Wilma tidigare i veckan ville jag ha både något mjukt och något hårt. Blev slutligen en mjuk, söt nalle i gammaldags stil och en kaxig rosa bil med vita prickar från "Bra Leksaker". Detta visade sig passa perfekt då vi under lunchen pratade i termerna mjuk-hårt både om namnet Wilma och om hennes person; liten men tuff, mjuk men bestämd och kaxig: ) Kommer att bli en riktigt härlig tjej det här!




Ögongodis

080924
Har varit strålande sol idag och jag älskar hösten när den erbjuder sådant väder. Nackdelen för mig som har ljusa ögon är dock att jag blir så känslig för starkt solljus. Kände mig näst intill förblindad idag där jag gick runt med två smala springor att titta ut genom, så det är helt enkelt hög tid att plocka fram solglasögonen igen! Kommer nog främst att bära bågarna från Barda (ljusa i plast) nu i höst men gillar även mina svarta glajjor från HM herr (trots att glasen har en förmåga att trilla ur emellanåt). Kommer precis som i somras även bli lån av K´s pilotbågar då och då, sscchyyy..

         
        Årets skörd                                Jean Pierre


Babylycka

080924

Idag var underbara Ulrika och hennes sambo Martin i Göteborg. Blev ett kärt återseende på några timmar då vi fikade och uppdaterade varandra på den senaste tidens händelser. Ulrika såg stålande ut och vad jag kunde se hade hon bara en söt kula på magen. Får verkligen hoppas att man själv lyckas bli fint gravid om man någon gång befinner sig i den situationen!


Då vi skildes åt skulle de blivande föräldrarna iväg för att ta reda på om de väntade en flicka eller pojk. Jag kan avslöja att det var två stolta och lyckliga föärldrar som senare på dagen meddelade mig resultatet!:)


Efter träffen med Ulrika blev det ett besök på H&M barnavdelning innan jag styrde stegen hemmåt. Oj vad mycket fint det finns till barn!! Funderar nästan på att börja producera bara för alla söta små kläder och acccessoarer : ) Hello-kitty kläderna har varit favoriter sedan länge men gillar även då det görs kopior på vissa vuxenkläder till barn. Vad sägs tex om ett par rosa "Ugg"-skor till en tvåmånaders?! Måste helt enkelt tillbaka efter löning och shoppa lite till min systerdotter..


Skorna för baby var om möjligt i ännu sötare modell


Årets klipp

Äntligen har han klippt sig, meteorologen Per-Erik Åberg på SVT. Som vi alla har väntat! Stort tack till alla inblandade..


 

Deynna där

Agyness Deyn har figurerat överallt den senaste tiden och hon hyllas av de flesta. Jag kan tycka att hon är kaxig som kör en egen stil och att hon vågar matcha olika färger och mönster, men framförallt tycker jag det känns clownigt och att det mesta andas 80- och 90-tal. Förstår helt enkelt inte grejen?


RIP

I dagarna gick tyvärr min fasters sambo bort. Han var en omtänksam och bra människa som var betydelsefull för många, inte minst för min faster och min farmor.

Känns extra tragiskt att han inte får uppleva det stundande 95-års kalaset för farmor eller då Emma och Niklas får barn i november.


Vila i frid.   


Tål inte

080921

Zappade in en stund på matprogrammmet "vad blir det för mat" tidigare ikväll. Avskyr då kockar slickar sig om fingrarna och sedan tar i mat, eller då det använder händerna till allting utan att man får se att de tvättar sig.

Värst är ändå när någon tuggar tuggummi, tar ut det och lägger på sin tallrik för att sedan stoppa tillbaka det i munnen då de har ätit färdigt. Herregud. Köp ett nytt!!


Höstmys

080921
Har haft en skön och avslappnande helg då jag njutit av det fina höstvädret och slappat i soffan med K och några filmer. Har även varit till nytta genom att jag städat och tvättat samt varit nyttig då jag tränat. Borde absolut besöka mitt gym oftare, dels för att jag behöver det och dels för att det är så snyggt. Funderar allvarligt på att åka dit ebart för att tillbringa en timme i det välstylade omklädningsrummet. 
I helgen har jag även skapat lite utrymme i garderoberna genom att jag fått ut sommarkläderna på vinden. Kanske några höstkläder där ute som söker nytt boende? ; )

 


Arn

080918

Har precis kommit hem från en helkväll med min käre far. Vi har varit och tagit en snabb matbit (maten var kanske inte så snabb men vi var pga tidspress) och sedan såg vi Arn, riket vid vägens slut. Tyckte att föregångaren, Tempelriddaren, var sådär. Hade förväntat mig fler stridscener och inte så mycket om kärlekshistorien. Filmen var dock mycket vägjord och jag tycker det är kul att Sverige levererar en storfilm. Hur som helst ville jag se uppföljaren och jag tyckte att den var bättre på de flesta plan. Lite långsam på sina ställen, men även denna mycket välgjord. Gillar alla detaljer och tyckte att håruppsättningarna med alla flätor var imponerande. Skall absolut tipsa den blivande bruden som jag känner om detta! Vore snyggt till en enkel brudklänning om man gillar den romanstiska stilen.


Påpälsad

080918

Mitt hjärta slog lite extra när jag hittade denna fantastiska pälskappan på Mango. Elegant, varm och skön med en härlig luva. Kunde inte låta bli!..

 


The weddingsinger?

080916


Wow! Jag (och ytterligare en tjej) har blivit tillfrågad att vara brudtärna och värdinna på ett bröllop. Känns smickrande men samtidigt som ett stort åtagande då det är mycket att ansvara för och ordna med innan. Blev dock lite lugnare när brudparet i fråga inte är ute efter någon toastmaster som skall sjunga, dra skämt och underhålla gästerna hela kvällen utan snarare någon som samordnar kvällen. Har redan börjat klura på saker, både inför möhippan och bröllopet, och jag hoppas kunna bidra till att både brudparet och gästerna får en lyckad kväll då den dagen väl kommer!


Västerås-weekend

080915

I fredags smet jag lite tidigare från jobbet och satte mig på ett tåg till Västerås. Större delen av resan satt jag upppslukad av min nya Elle. Tycker att det är härlig vardagslyx att bläddra i modemagasin. Kul att de börjat visa kläder även från budgetkedjorna så att man både kan inspireras och se plaggen live.

Under min tågvistelse studerade jag också diskret de olika människor som passerade under fyra timmar. Tänk vad mycket man hinner se och höra egentligen, det mesta helt ofrivilligt dock. Satt exempelvis i närheten av en tjej som hade ticks och som därför harklade sig och "grymtade" några gånger per minut. Otroligt enerverande. Jag fick plugga in min handsfree och höja volymen ordentligt för att inte gå i taket. I vagnen var även en tjej som skulle flytta utomlands och därför hade en del väskor med sig. Under resan blev hon dock av med en väska! Förstå vad jobbigt. Själv hade jag iaf örnkoll på mitt bagage och jag hade alla mina pinaler med mig då jag anledde i Västerås, vilket för övrigt är Sveriges femte största stad.


Mötte av en, som vanligt, strålande vacker Charlotta och hennes hund Primus. Överaskade honom tydligen då jag hoppade in i bilen för han morrade till och visade sina sylvassa huggtänder innan han förstod att jag kom med fredliga avsikter.

Fredagen tillbringade vi med ett glas vin, grekisk take-away och mängder med smågodis uppkrupna i soffan tillsammans med sambon Andreas. Spelade Buzz (kan avslöja att jag var både långsam och kvällens förlorare) och började tittade på film, men när alla tre höll på att decka ihop i soffan gjorde vi kväll.

             
Primus och gaddarna               En mer fördelaktig Primus

Dagen därpå stod stan och shopping på schemat. Fick se denna underbara klänning från Betsey Johnson. Fantastisk! I övrigt blev det en härlig lunch i sällskap av Andreas och jag inhandlade både en klänning och en kjol som alternativ inför kvällen, men klänningen gick dock tillbaka dagen därpå.


Betsey

Kvällen tillbringades tillsammans med två av Charlottas härliga vänner; Jessica och Sandra. Blev vin och massor av tjejsnack, både högt och lågt, innan vi tog oss vidare till Blue moon bar. Där dansade vi hela kvällen med undantag av några depåstopp. Blev även en hel del dokumentation då Charlotta hade med sin nya (givetvis rosa) kamera och då jag oblygt asvarade för att fyra av blixtar till höger och vänster. Efter stängning bänkade vi oss för att inta nattamat och kunde fortsätta att skratta under ytterligare någon timme. Sjukt bra kväll helt enkelt : )


              
  

På söndagen blev det lunch på stan och en husvisning. Spännande att titta vad som finns på marknaden men tyvärr skulle just detta hus innebära en totalrenovering vilket gjorde att mina vänners intresse för att buda lös med sin frånvaro. Vi undrade däremot hur folk tänkte när Andreas dök upp med två kvinnor vid sin sida för att titta på ett hus..


Min vistelse i Västerås är över för denna gång, men om jag känner mig och Charlotta rätt så dröjer det inte länge innan nästa reunion : )


Rustad

080910
På hösten känns det härligt att värma sig med stickat, svepa in sig i koftor och försvinna i stora tröjor.  

           

Välkommen!

080909


I morse fick K och D en liten Wilma!!: ) Hon är ofattbart liten pga för tidig födsel men hon verkar vara en riktig liten kämpe. Längtar tills jag får träffa det lilla underverket och hennes föräldrar. Stort Grattis!!


 
Bild från "Kyssjohanna"


Modeveckan NY

Modeveckan i New York pågår för fullt och det skrivs, rapporteras och bloggas en hel del om vad som kommer att komma under våren 09. Har tittat på bilder från några visningar på style.com och på Youtube-klipp på Modefeber som skrivs av Caroline B. Det jag kan konstatera är att skorna är vrålsnygga! Kläderna inte så dumma de heller.. Längtar!:)

Nedan är bilder från Alexander Wang och Rock & Republics visningar:
(klicka för större bilder)






Rock & Republic

                            


Universeum

080907
Har tillbringat hela eftermiddagen på Universeum tillsammans med min familj. Kan meddela att jag är helt mör efter att ha tittat på gigantiska akvarium, befunnit mig i tropisk regnskog och kollat olika "experimentrum". Den med mest energi var troligtvis lilltjejen som endast fick en liten svacka mot slutet. Hon piggnade dock till igen efter att ha avnjutit sin första måltid med kinamat :). Helmysig dag och nu blir det en lugn kväll med film. K har upptäckt en norsk motsvarighet till Beck och Wallander. "Varg Weum" heter den och handlar om olika fall som privatdetektiven Varg tar sig an (har förstått att han ursprungligen är socionom så nu har jag ett alternativ om jag skulle tröttna på mina nuvarande sysslor). Känns lite fånigt i början innan man kommer in norskan men i övrigt är handlingen både spännande och bra. 

        Fuglesang?                   Jag har hittat Nemo!            Förste trumslagare
              
                                               
                                                          Beväpnad

Mönstrat

080905
Jag och Charlotta är rörande överens om att Topshop har riktigt snygga skor. Iaf om man tittar på nätet och i olika reportage. Besöker man butiken finns dock inga av de par man suktat efter. Vad är det??! Å andra sidan skulle jag troligtvis inte köpa några ändå eftersom klackarna på dessa skor brukar vara ordentligt höga. Har inget emot att komma upp några centimeter men med 15 blir jag nästan 1,90 lång, vilket är för mycket och dessutom vill jag inte riskerar att få "transa-känsla"..

Förutom att komma tomhänt ur Topshops butik lämnade jag tillbaka några inköp som jag gjort tidigare i veckan. Fick dock med mig två mönstrade strumpbyxor hem från Åhlens. Blir perfekta i höst till kjol eller klänning : )

 
Här har jag på mig det gråa paret.
Blev ett par svarta också.

Idol

Satt givetvis bänkad framför Idol ikväll. Anser att uttagningarna är underhållning på hög nivå, både att höra dem som är riktigt usla och dem som är begåvade talanger. Och juryns kommentarer såklart! Kändes fräscht och mer intressant med en ny jury och de var dessutom bättre än den förra. Jag och K kom även fram till att Andreas Carlsson påminner en hel del om Gary Sinise i CSI New York, visst!


                       


Skilda världar

080902

Hörde Elin Kling på the Voice i morse där hon bla berättade om ett besök i USA. Där hade hon sett Gwen Stefanie på en tillställning och hamnat i en flock av paparazzis som skulle ta bilder på Gwen.
Själv såg jag Glenn Hysén idag på Fokus..


          


Chardonnay

080901

Då jag var på väg till tjejmiddagen i fredags gick jag in på systemet på Avenyn för att köpa med mig en flaska vin. Har aldrig sett så mycket folk på ett systembolag tidigare, inte ens dagarna före nyår! Köer till alla kassor plus att kön fortsatte att ringla sig längst väggarna i butiken. Galet! Var helt enkelt ingen idé att ödsla 45 minuter på att stå i kö. Såg iaf denna underbara flaska med Chardonnay på bolaget. Som en parfymflaska : ) Har ett vagt minne av att jag smakat detta vin tidigare men kan inte minnas vad jag tyckte om det. Måste absolut köpa med mig den vid nästa systemetbesök. Om inte annat för flaskans skull: )

         


Update: Efter att ha pratat med Charlotta kom vi fram till att hon, bland mycket annat fint, fick denna flaska under sin 30-års fest. Problemet löst! Smaken minns dock ingen av oss..


Skor

Är helt insnöad på höstens skor. Är så många modeller jag vill ha och jag vill ha dem nu! 
Fick syn på dessa i helgen både på Vagabonds hemsida och på modefeber och kastade mig på telefonen igår, måndag, för att höra om de fanns kvar och om jag kunde lägga undan. Lyckligtvis kom jag över de sista paret 39:or och totalt hade butiken endast tagit in åtta par, vilket innebär att jag inte kommer att se hela stan med dem på. Är bara fundersam över om de blir lite för mycket goth?? Får känna och fundera på det några dagar. Som vanligt.


    


Miss skiss

080831
I veckan blev jag inbjuden till fredagsmiddag av en av Charlottes vänner. Syftet med träffen var att sitta och spåna och skissa ideér till en brudklänning då tjejen i fråga gifter sig nästa sommar. Innan tankeverkstaden bjöds jag och Charlotte på grillat kött och vin på innergården (härligt att sitta ute och äta!). Därefter utökades trion med ytterligare en tjej (den andra blivande brudtärnan) och sedan blev det provning av klänningar, både som jag haft med och sådana som hon själv hade. Vi försökte hitta de skärningar, uringningar, fall och modeller som passade just henne och sedan pussla ihop våra ideér i några skisser. Skisserna kanske inte kommer att bli så anvandbara men hon har nu en uppsjö av ideér som hon kommer att ta med sig till en skräddare under sin kommande resa till Indien. Vore perfekt att sy upp en bas där och att sedan fundera ut och lägga till detaljer då hon är hemma igen. 

All lycka!

   

I övrigt har jag varit grymt trött hela veckan. Som om all energi har runnit ur kroppen. I fredags natt resulterade detta även i ett migränanfall så jag har varit ganska mör i helgen. Två vändor på stan med snabb shopping till K är i stort sett allt jag orkat med. I övrigt har det mest varit mys i hemmets lugna vrå. Perfekt när man inte är på topp. Har dock bestämt mig för att det skall vända nästa vecka så jag kan ta tag i lite saker (bla träningen) och vara mig själv igen.

  Soffhäng
Skön tröja med klockren text: "Peace begins with a smile!"

                                             


H&M

080830
Kul att H&M verkligen satsar på sina skor! I somras kunde väl ingen undgå de svarta espandrillas som många använde flitigt och nu inför hösten har jag sett flera snygga par, både i butik och på nätet. Dessutom är de prisvärda. Har köpt de här tjocka klackarna och har klickat hem de grå snörskorna som var slut i min storlek i butik. De borde komma nästa vecka men dessvärre har jag hört att de är små i storleken så får hålla tummarna för att de passar.  

I övrigt har jag sett både snygga snörskor (har fortfarande svårt för "herrmodellerna" men gillar "farmorskängor") och skoletter i olika tidningar, nätsidor och bloggar men dock inte i butik ännu. Stressande. Att veta att nyheterna är på väg in men att det finns en överhängande risk att man inte hinner komma över ett eget par..
               


RSS 2.0