Huset fullt

I helgen fick vi besök av Ulrika och Martin och deras ljuvliga dotter Alicia som charmade oss direkt med sitt skratt och sina stora blåa ögonon. Hon hade på sig en rosa kofta med en liten rosett på och jag och K blev fulla i skratt då vi precis hade slagit in en likadan till henne. Som tur var visade sig detta vara Martins favoritkofta och dessutom hade vi köpt en storlek större så de ville behålla den. Alicia fick även sällskap hem av en härligt mjuk nalle från Sia (inköpt i ängelbutiken i passagen vid kungsgatan. Tips!).

Var jättekul att återse både Ulrika och Martin och det bästa är att det inte dröjer länge innan jag träffar Ulrika igen:)

                 


Mörkläggning

090329

Igår blev det bowling tillsammans med K. Hade inte räknat med att gå segrande ur kvällens möte, men låg hack i häl på K under hela första spelet då jag plötsligt gjorde två strike på raken och övertog ledningen. Därefter hamnade jag i rännan flera gånger och förlorade slutligen. Att jag förlorade gjorde mig inget, men att det blev med mer än väntat och att jag inte levde upp till mina egna förväntningar på mig själv gjorde mig ordentligt irriterad. Samlade dock ihop mig lagom till att spelet tog slut och det var dags att gå vidare, men antar att jag får erkänna att jag är en dålig förlorare..


Vi fortsatte till Avenyn där vi åt middag och tog några glas. Vi var på plats lagom för att beskåda hur Avenyn släktes ned under "earth hour". Utomhus var det i stort sett endast gatubelysningen som släktes men de flesta krogarna släkte ner och ersatte med levande ljus vid alla bord. Mys!



Sifferkombination

090327

Har ni tänkt på att siffrorna på ett tangentbord inte alltid stämmer överens med exempelvis mobiltelefonens ordning på siffrorna (vårat tangetbord har ex 789 överst medan min telefon har 123). Detta vållar stundtals problem då jag tror mig ha knappat in rätt siffror när jag gör mina internetbetalaningar, men i själva verket har kastat om dem. Vet dock inte om det är detta som är anledningen till att jag har en stor ovilja till att betalar räkningarna varje månad..

                           


Semester?

090325


Är i färd med att planera semestrarna på jobbet och som vanligt hade jag tänkt ta tre veckor i sommar. Plötsligt slog det mig dock att jag redan utnyttjat en av året veckor och att vi funderar på att boka en tvåveckors resa i vinter. Detta innebär att jag isf endast kan ta ut två veckor i sommar!:( Gäller att planera sommarens helger och kvällar väl helt enkelt..


Säsong

090324


Vår i luften och snart kommer sommaren och därmed badsäsongen. Känns i dasgläget inte så lockande att ställa sig i ett provrum med lysrörsbeslysning för att prova bikini/baddräkt. Att titta på tryggt avstånd via nätet fungerar dock. Gillar baddräkter med "bett" i sidorna och skulle gärna äga en svart sådan.


På tal om provrum är det intressant hur ett plagg kan se bra ut på galjen men inte i provhytten eller tvärtom. Så var fallet för en tröja med dragkedjor på från Zara som jag provade häromdagen. Den hängdes med andra ord tillbaka.
Något de alltid har som är snyggt på Zara är dock skor. Dessutom såg jag nyligen en underbar svart paljettkavaj och även en vit kavaj i lite annorlunda utformning som såg fin ut. (Tur att det är några dagar kvar till löning så att det inte blev några köp!)   


Möbeljakt

090323


Vi har bott i vår lägenhet i snart två år och ännu är vi inte helt i ordning. Saknas fortfarande en fotölj och tavlor samt några andra, mindre uppenbara, detaljer. Kan inte annat än att skylla på mig själv då jag utlovat att jag skall måla tavlorna själv.. Vet inte vad som hänt men motivationen tycks ha uteblivit, och när den väl har infunnit sig har jag haft svårt att omvandla de idéer jag haft på papper. Gällande fotölj har jag nyligen plöjt internet men inte funnit något av intresse, iaf inte något till ett rimligt pris. Stolar finns det dock en hel del så kanske får tänka om och köpa en snygg stol istället..


Tre favoriter på samma dag

090322
Idag vill jag Gratulera tre fantastiska männsikor i mitt liv:
Min systerdotter som fyller tre år idag, min pappa och hjälte som har namnsdag och min kärlek som även han har namnsdag.

Älskar er!!



Relief

Sedan jag såg The City avsnittet "the past catches up" har jag undrat varför en av tjejerna kändes så bekant. Häromdagen kom jag på varför: hon är HM´s reklamansikte för vårkollektionen! (om inte så är hon förbannat lik). Är såå befriande när man knäcker sådana här gåtor :)

Apropå att lösa gåtor har jag äntligen börjat läsa "Män som hatar kvinnor". Gillar den, men gissar att jag kommer att se filmen (vilket troligtvis blir i veckan) innan jag hinner läsa ut den. Bäst att krypa upp i soffan och börja plöja..

   

Vårtecken

Igår var vi i Vara och firade min systerdotters 3-års dag i förskott. Var underbart väder varpå vi givetvis samlades ute för att se Fanny inviga sin nya cykel. Ett riktigt vårtecken:) 

 

 
Byggare Bobb


Festivalen

090315

Blev riktigt hängig i gårkväll och avslutade kvällen med migräntabletter, täcke och kudde. Först tittade jag dock givetvis på melodifestivalen som minnst sagt fick ett oväntat slut!

Jag tyckte att startfältet över lag var ganska bra och hade stor variation. De två låtar som jag tyckte bäst om och som jag tror kommer att spelas en hel del framöver var Agnes och Alcazars. Den låt som jag trodde skulle ha störst chans internationellt var Sahras, men trodde även att Malenas skulle kunna gå bra eftersom den är så annorlunda. Den jag trodde skulle vinna var Måns, trots att den inte fastnade hos mig. Blev dock riktigt förvånad då svenska folkets röster började läsas upp. Är iaf tacksam för att Calorines låt inte vann då den, trots mycket känsla, inte passar in i schalgersammanhang. Ska hur som helst bli intressant att se hur det slutar för Malena i Moskva. Jag gissar att hon antingen kommer att vara med i toppen eller befinna sig helt i botten då det är en låt som är antingen eller. We´ll see. 


   


The City

090314

Efter att ha spenderat fömiddagen på stan tillsammans med K har jag mest slappat framför MTV och The Hills-avsnitt. Har även plöjt de senaste avsnitten av Whitney Ports serie "The City" på nätet, vilken snart kommer att börja sändas på TV. Älskar dessa realityserier med vänskap, intriger, mode och vackra outfits. Det bästa som hänt TV sedan Sex and the city helt enkelt ;)




     


White Night

090310

I helgen var jag i Västerås och besökte Charlotta och Andreas (och Primus!!). Charlotta var som vanligt bländande vacker, den här gången några nyanser mörkare i håret. Nice:)

Fredagen tillbringade vi på en härlig resaturang/club där vi åt middag och tog några glas vin. På lördagen blev det en ordentlig shoppingrunda på dagen och på kvällen hade vi biljetter till en middag/fest på Bill&Bob. Temat var "White night" varpå alla var vitklädda, vilket blev effektfullt : ) Vi var knappt 100 personer som åt middagi lokalen och därefter var det fest med eftersläpp. En lyckad kväll helt enkelt!

Charlotta hade på sig en jättefin vit klänning med svarta detaljer som var snyggt skuren i ryggen. Själv hade jag en vit klänning från förra året som bas vilken jag fixade till med ett axelband i form av vita tygrosor som även fungerade som ett smycke.

   

     


RSS 2.0