Gott Nytt!!

081231

Årets sista dag och jag mår faktiskt inget vidare. Skall ta en dusch, fixa till mig lite och ta ett glas skumpa så känns det nog genast lite bättre ;) Får se vad jag klarar av ikväll men är inställd på utgång efter tolvslaget.


Hoppas att ni alla kommer att få en lyckad kväll!

Gott Nytt!!


Shoppingfeber?

081230

Var på IKEA i jobbet idag och passade samtidigt på att köpa med mig en massa ljus samt att fynda champangeglas för en krona styck! Kamprad, vilken kille!;)

Då jag kom hem efter att ha varit några ärenden på stan, handlat på Fokus och på systemet värkte hela min kropp, jag var illamående och jag hade frossa. Har därför legat nedäddad i soffan hela kvällen och skall snart ta en värktablett och lägga mig. Är väldigt glad för att jag inte sitter i en bil på väg upp till Norrland just nu..
Hoppas på ett bättre läge imorgon. Zzzzz


Dolda budskap

081229

Såg ett program på TV idag då följande text dök upp på skärmen:

"Vi beklagar att den dolda textremsan inte visas"


Planer på is

081228

Under nyår hade vi planerat att åka upp till Härjedalen. En tanke vi även börjat smida på, efter att jag pratade med Charlotta igår, var att göra en omväg och stanna till i Västerås hos henne och Andreas över nyår. Vi fick dock ställa in dessa planer då vi nåddes av beskedet att "vår" norrlänska släkt har magsjuka. Det är också 25 minus där uppe vilket innebär att man knappt kan göra något utomhus, allra minst att åka skoter som vi hade planerat. Kändes därför ganska givet att skjuta upp denna trip några veckor. Nyårsafton kommer vi därför att spendera i Göteborg. Eftersom jag inte känner till någon härlig fest kommer vi passa på att fira vår två-års-dag:) Blir middag för två, tända ljus, fyrverkerier och sedan utgång. Sämre kan man ha det ;)  


Stadstur

081227

Gjorde en sista runda på NK med Emy idag för att se om det kommit in något nytt på klänningsfronten. Så var tyvärr inte fallet, men däremot upptäckte Emy att min gröna klänning nu var på rea! Köpte därför på mig en ny och skall lämna tillbaka den jag köpte till nypris. Perfekt. Nu är jag alltså i stort sett klar (bara en tråkig sjal som skall till och ett par skor).
Nu återsrår dock nästa projekt: att klä Mr K..   


Förutom en runda i några butiker gick vi som vanligt för att ta en lunch då det började bli för mycket folk (mellandagarna är mins lika hysteriska som dagarna före jul). Kunde konstatera att vi blivit för dåliga på att gå ut och äta i kombination med intag av drinkar varpå vi gjorde ett nyårslöfte om fler sådana tjejkvällar under nästa år. Ska bli ett nyårslöfte överhuvudtaget för min del; att skapa fler tillfällen och ursäker för fest : ) 


Julhelgen

081227

Julafton och juldagen spenderade jag och K ute på Hönö tillsammans med mina föräldrar. Var riktigt mysigt att bara vara vi fyra och vi åt och drack gott (jag hade jouren men julmust och cider fungerade bra det också), tog en promenad i kylan (tyvärr ingen snö men dock frostigt och kallt) tittade på Kalle och Karl-Bertil och öppnade julklapparna i lugn och ro (givetvis med rim!).  På annandagen var det dags igen. Den här gången uppe i Vara. Eftersom vi inte skulle ses förrän vid fem var det redan mörkt då vi åkte vilket gjorde att man fick sitta på helspänn hela vägen då vägarna och belysningen är dålig. Väl framme blev iaf det full fart. Jag och K underhöll Fanny i lekrummet innan vi bjöds på varmrökt lax (skönt att bryta av från julmaten. Dessamma gjorde vi redan på juldagen då vi åt kalkon) innan det var dags att öppna klappar. Fick tom besök av en fantastisk tomte (läs: pappa) som de flesta har svårt att mäta sig med.

Tack för en fin jul familjen!

   


Avslut

081219

Idag var det Hannas sista dag på jobbet för ett år plus att hon i veckan fyllt år. Jag Kerstin tog därför med henne ut efter jobbet för att ta några glas vin ihop. Landade på Grand Hotell vid Nordstan. Var snyggt, lugnt och avopplande. Eftersom vi placerade oss i lybbyn roade vi oss även med att titta på alla gäster som kom och gick. Intressant hur mycket man hinner uppfatta om människor under bara några minuter! Vi hade riktigt trevligt där vi satt och fnissade och läppjade på våra tre olika vinsorter. Blev dock inte förvånad då vi alla tre plötsligt satt med mobilerna och gjorde några sista arbetssamtal inför helgen..

 


Julbord

081218

Igår var vi julbord på Nefertiti med jobbet. Serverades en mycket god måltid i form av lamm och rotgrönsaker (alla hade önskat att få slippa julmaten som man ändå hinner tröttna på). Under tiden "underhölls" vi av gäng medelålders musiker som kallade sig "bröderna brothers". Det var nog bland det sämsta jag sett! Skämten var pinsamt dåliga och det mesta andades 70-tal. De var dock bra musiker och det var därför synd att de öppnade munnarna mellan låtarna (de flesta av låtarna var dock krystade de med). Trevligt hade vi iaf tillsammans med våra chefer och kollegor innan showen började.


Idag kunde man läsa i tidningarna att GP gav gårdagens show fyra fyrar..


Dubbla hjärtslag

081217

Igår tog jag en långlunch tillsammans med Lisa för att fira hennes födelsedag i efterskott. Det är perfekt att hon bor så nära jobbet och att hon ibland är ledig vid lunch. Ett bra tillfälle att träffas för en uppdatering. Lisa skall ha sitt andra barn om bara en månad men man kan knappt se att hon är gravid! Skall bli spännande att se vad det blir.


På kvällen träffade jag Karolina och Emma för att äta och gå på bio. Hade jättetrevligt under middagen och tiden flög iväg. Efter de traditionella inköpen av godis bänkade vi oss för att se "Låt den rätte komma in". En svensk vampyrfilm/drama som fått bra kritik. Efter filmen hade vi blandade intryck. Delar av filmen var väldigt välgjorda och fina men stundtals blandades detta drama med surrealistiska vampyrinslag. Var svårt att ta till sig filmen pga detta, samtidigt som blandningen av gott och ont var spännande. Då vi kom ut på gatan i mörkret var vi alla tre något uppskrämda och inte blev det bättre av att Karolina hade parkerat sin bil nere i ett garage under en skola. Porten fick man trycka upp själv och det var som gjort för en scen i en skräckfilm. Efter gemensamt beslut haladejag fram telefonen och tryckte 112 för att vara beredd uti fall att. Det hela toppades då Karolina fick problem med att få bilen upp för backen då vi väl fått upp garagedörren. Dramatik : )


Nya tag

081215

Har skett en förändring på jobbet som kommer att göra att man fortsättningsvis kan fokuera på rätt saker, känna en större stolthet och må bättre på arbetsplatsen. Hoppas att detta även kommer att öka min motivation för jobbet under nästa år. Känns iaf som en bra början!


Toapapper?

081211
Jag och K diskuterade graden av ofräschhet gällande det oförståeliga faktum att en del väljer att läsa tidningen under sitt toalettbesök. Framförallt då detta sker på jobbet!. För det första vet man att personen i fråga kommer att göra nummer två, eller åtminstone försöka, i samma ögonblick som tidningen greppas och stegen styrs mot toaletten. För det andra känns tidningen smutsig efter att ha befunnit sig i någons nakna knä strax ovanför toalettstolen varpå knappast någon har lust att sedan läsa ur samma tidning. Detta till trots finns det dem som ogenerat tar med sig tidningen in på toaletten för att sedan lägga tillbaka den på arbetsplatsens matbord. Vet hut.


Möhippa

081208
Efter flera veckor av planering, rundringningar, mailande och spring i affärer gick möhippan för Elin av stapeln i lördags. Dessvärre blev hon inte särskilt överraskad men dagen i stort blev väldigt lyckad. Började med chokladprovning i Linné för att sedan bli glasblåsning i kronhusbodarna hos Helena Gibson. Gibson inledde med en privat visning av några av sina konstverk och en personlig berättelse om sina år som konstnär. Därefter dukade vi upp vin och mat samtidigt som Elin blev instruerad och fick hjälp att blåsa en vacker skål. Hela butiken fylldes snabbt med nyfiken publik så vi hade tur som hade ett eget VIP-utrymme där vi kunde beskåda allt från första parkett. Efter detta var vi på Make Up Store där Elin blev sminkad inför kvällen. Middagen intogs hemma hos Kristin i Vasastan där vi även gjorde presentleken, lät Elin svara på frågor och göra ett brudpar i zernitlera. Kvällen avslutades med att vi fotade en månadskalender med henne. Alla hade engagerat sig och ansvarade för stylingen av olika månader. Plåtningen blev proffessionellt genomförd då Kristin, som är fotograf, hade full utrustning hemma. Förflyttade oss runt i lägenheten och det blev många skratt innan alla bilder var tagna. En lyckad dag med passande aktiviteter för Elin. Var också kul att så många kunde komma (som mest var vi 12 st) och framförallt kommer det att bli roligare på bröllopet då man träffat de flesta av tjejerna innan.
Tack allihop för att ni förgyllde min systers dag! : )

     
       
     
     
       


Gåva

081205
Fick ett bildbevis från Emma på att hennes dotter Leija uppskattar den färgglada mobilen från "Jabadabado" som hon fick under 95-års kalaset. Sockersöt : )



Sista fixet

081205
Imorgon är det dags för möhippan. Blev ordentligt stressad häromdagen då ett moment höll på att gå snett men jag får lita på att det ordnar sig. Det viktigaste är att vi blir ett bra gäng och att Elin blir nöjd med dagen. Jag känner endast två av min systers vänner så vet inte alls hur tjejerna är eller hur de fungerar ihop. Av samtalen och mailen att döma verkar det iaf som om Elin omger sig med riktigt bra tjejer. Skall dessutom mycket till för att detta upplägget inte skall uppskattas! ;)


Vilt

081204
Åkte till ett behandligshem i Lidköping i jobbet igår. På väg dit blev vi totalt förbryllade då vi trodde att vi såg en påkörd björnunge längst vägkanten på E20. Vi var helt enkelt tvungna att vända om, parkera bilen och gå ut för att titta. Inte förrän jag stod en meter ifrån kunde jag gå med på att det inte alls var en björn utan ett stort vildsvin. Var tvungen att ta bildbevis. Vildsvinet gjorde tydligen ett starkt intryck på oss för det var det vi pratade mest om den dagen..

Ikväll skall vi på hockey och se MODO-Frölunda. Fortfarande kluvet för mig hur jag skall agera då dessa lag möte så jag kör den gyllene medelvägen och hoppas på oavgjort ; )


   


Reunion

081201

Tillbringade fredagen i Vara med min syster och hennes familj. Lilla Fanny var i full gång hela dagen, utan uppehåll. Var kul att bounda med henne samtidigt som det inte var helt lätt att hålla jämt tempo med henne (kan även ha att göra med att våra intressen skiljer sig åt en del). Oerhört charmig är hon iaf och det är väldigt svårt att säga nej till hennes söta uppsyn och de faktum att hon kommer ihåg allas namn. Ett lätt trick men det funkade utmärkt för någon som inte passerat tre.


   

På lördagen blev det en lång bilfärd upp till Sala och till min älskade farmor som fyllde 95 år. Helt otroligt att man kan vara så pigg, positiv och aktiv som hon är. Hon är fab helt enkelt : )

Ca 50 gäster besökte min lyckliga och rörda farmor denna kväll. Bland gästerna var bla mina kusiner och mina släktingar Emma och Matilda som var kul att träffa igen då det var flera år sedan sist. Emma hade även med sig sin tre veckor gamla Lija. Helt bedårande! En mysig långhelg med släkten helt enkelt. 

     
     


Dresses

081126

Jakten på tärnklänningen har fortgått under de senaste veckorna. Dessvärre utan något givande resultat. Då jag skulle prova min backup-klänning på NK var den givetvis slut och silverklänningar verkar över lag lysa med sin frånvaro, såvida jag inte skulle vilja köpa en som ser billig ut eller en som är väldigt enkel. Dessutom lyckades jag inte hitta den silvriga Karen Millen som jag sett på ASOS och kände att alla mina alternativ försvunnit. Till min lycka dök den dock upp igen så det lutar faktiskt mot att det kommer att bli den. Problemet är att den skickas från England viket ställer till det om den inte skulle sitta bra. Och det där med passsform är inte alltid det lättaste. Fick exempelvis erfara detta då jag hittade en underbar klänning på Oasis häromdagen som jag trodde att det skulle bli. Tills jag provade den. Såg ut som en stor ballerina ur svansjön! Det ultimata vore alltså om jag kunde hitta en klänning i stan så att jag slipper lägga pengar på frakt och riskera att behöva skicka tillbaka klänningen pga att den inte sitter bra.

Jakten fortsätter med andra ord.


Födelsedagsmiddag

081122

Idag fyller Karolina 33 år och det firades med en härlig tjejmiddag igår. Trevligt sällsakp, god mat, diskussioner och mycket skratt. Wilma låg i sin vagn och bidrog i snacket med sina grymtanden. LjuvligJ

Som vanligt hade jag ångest över vad jag skulle köpa som present men efter en stressig runda på stan i torsdags hittade jag en cool kuvertväska som passade Karolina ypperligt. Kul när man hittar rätt!


Kärlek

081120

Efter många vändor till bilparken, tre provkörningar och upprepade inspektioner av bilar föll vårat beslut slutligen på en svart S40 T5. Dessutom lyckades min fanstastiske far ordna med större rabatt än vi vågat hoppats på så vi är riktigt nöjda med vårt bilköp! Börjar också förstå alla killar som jämt hänger i garaget med sina "Bettor". Det går faktiskt att kära ner sig i en bil ; )



Fars dag

081109

Till världens bästa pappa: Grattis på fars dag! Du är min hjälte.

Grattis också till Daniel A, Joakim, TB och alla andra fina pappor där ute!


          


RSS 2.0