Dresses

081022

Färgtemat för min syster bröllop är grönt och silver varpå jag försöker att hitta en klänning som går i någon av dessa färger. Charlotta har stöttat mig i letandet och hon fann denna gröna bakelse på Asos som är riktigt söt men ganska dyr. Själv har jag tittat flera gånger på denna härliga metallic-klänning från Karen Millen på Asos. Gillar verkligen modellen på denna men risken är att den ser platsig ut. Den uppfyller ju iaf kravet för det ena färgtemat med bravur!

    


Omega

081021

Hade slut på mjukt bröd så detta var givetvis med på listan då jag storhandlade i veckan. Hittade inte det grova som jag ätit det senaste så jag tog något liknande som dessutom innehöll Omega 3. Perfekt tänkte jag men det visade sig dessvärre att hela brödet luktar fiskleverolja då man tar fram det. Med pålägg på dövas smaken men är högst tveksamt om det blir en repris på detta inköp..


Familjedag

081020

Lördagsförmiddagen tillbringades på stan tillsammans med min syster och min mamma. Dagen inleddes med en fika och därefter avverkades en blandning av butiker. Min syster har lyckligtvis redan funnit sin brudklänning (första kläningen hon provade!) men hon ville ändå försäkra sig om att hon valt rätt varpå vi även besökte en shop med fest- och brudklänningar. Eftersom hon konstaterat att hon behåller sitt första val hamnade fokus helt plötsligt och ofrivilligt på mig och vilken typ av klänning jag skall ha som tärna. Eftersom jag redan påbörjat sökandet utan resultat kände jag att det inte var läge att fortsätta denna jakt med mina kvinnliga familjemedlemmar i släptåg. Föredrar att leta klänning på egen hand eller i sällskap med någon vän. Lyckligtvis kunde vi konstatera att vi har ungefär samma uppfattning om vad jag skall bära; en klänning skuren ovanför bysten, med tight liv och som går ung till knät. Vill även ha en detalj som lyfter klänningen, exempelvis en rosett, knut eller liknande vid bysten eller i ryggen. Denna silvriga skapelse från Oasis på NK är min backup. Är dock inte helt nöjd så jakten går vidare.


På kvällen firade vi mammas och K´s födelsedagar i efterskott ute på Hönö. Min systerdotter var det som vanligt full fart på och hon glömde snart sin blyghet och ville ha med mig och K på ringdans, provsmakning av låtsasmat, lek med lego och sagostund.

Min syster berättade att hon hört sin dotter säga fy faaan vid några tillfällen. Detta hade givetvis förvånat henne och hon hade sagt till sin dotter på skarpen. Då de häromdagen var ute och gick pekade min syseterdotter på ett flygplan och sa; fly flaaan! (en 2,5 årings försök till att säga flygplan)  Min syster insåg då att det var detta som hon uppfattat som "fy faan". Gissa om hon kände sig dum för sina åthutningar ;)...



Stand up

081018

Igår var vi på storan tillsammans med Emy och Daniel och såg Johan Glans. Älskar Storans vackra salonger med alla detaljer och takkronor. Föreställningen var dessutom jättebra. Glans är hur skön som helst. Skrattar nästan bara jag ser honom: ) Mycket nostalgi och igenkännelsekomik. Det var helt enkelt ett nöjt sällskap som stegade ut på Avenyn 1,5 h senare och gick för att äta en god middag tillsammans. Kvällen avslutades senare i baren på Ruby och K fick äntligen smaka på en riktig caipirinha:)
Tack E och D för en lyckad kväll : ) Får vi göra om snarast!

   
       


Förberedelser

081014

Eftersom inbjudningarna har gått ut kan jag avslöja att bröllopet som jag skall på i januari är min systers. Med tanke på att jag skall vara både brudtärna och toastmaster är det en hel del att förberede och tänka på. Detta har resulterat att jag under ett par nätter, i kombination med en förkylning, låg sömnlös och funderade över dessa uppdrag. Nu har jag fått ganska bra ordning på upplägget för möhippat och har börjat fila på ett rim i kombination med ett bildspel under bröllopskvällen, vilket gjort att jag gått ner i varv igen. Det stora problemet kommer troligtvis bli att hitta en outfit till mig själv. Idag var jag runt halva stan med min mamma och har ordnat en stass till henne och min syster fann sin brudklänning igår, på första försöket! Bara jag kvar helt enkelt..


Uppvaktning

081013

Min älskade fyller år idag. Stort Grattis älskling!!

(Firade i helgen med god mat, vin och presentutdelning. Lovely!)


Grattis även till min mamma som både fyllde år och hade två namnsdagar förra veckan!
Tack också till er som mindes "Jenny-dagen".


Reklam

081010

Cubus håller som bekant på att "poppa upp" sitt varumärke, men efter att ha sett deras reklam verkar de inte ha ändrat klädutbudet nämnvärt (kommer därmed fortsätta att undvika denna butik) Däremot är deras reklamfilm på TV med Mini, där hon tar av sig plagg efter plagg, snyggt gjord. Där ligger H&M tråkiga reklamfilmer långt efter. De har å andra sidan snygga kläder och deras inspirationsblad som kom i våras var riktigt snyggt.


På tal om reklamer kan jag inte sluta att tycka om Telia-familjen. Är till och med glad över att pappan har träffat en kvinnaJ (jo, jag vet att det inte är på riktigt).

Skrattade också högt då jag såg reklamen för en ny migräntablett; "alla tjejer gick på tjejmiddag utan Emma, hon hade migrän och fick stanna hemma"..Alla-barnen fungerar alltid.

Sjukast är ändå en reklam där en man står i ett fallfärdigt hus och fanstiserar om att allt är klart. Han ställer sig bla i det rum som kommer att bli badrum, låtsas att han tvättar sina händer och sedan att han borstar tänderna. Det är bara det att då han gör det sistnämnda för han handen mot munnen och trycker tungan mot ena kinden, varpå det ser ut som han imiterar något helt annat än tandborstning.. Ta bort!


mamma mia!

081006

Okej, visst var filmen "Mamma Mia" bra, men nu kommer den ut i karaekoversion! Du kan alltså gå på bio och sitta och sjunga med under låtarna..


Förväntansfulla

081005

Efter att ha granskat en rad olika resmål, därbland: Isla de Margaritha, Mexico, Kap Verde och Krabi, har vi äntligen funnit resan vi vill ha. Den här gången bär det av till Brasilien : ) Vårt fokus kommer främst att ligga på sol och bad varpå vi skall bo direkt på starnden i Ponta Negra som ligger utanför Natal. Givetvis kommer vi även att göra en del utfärder och se oss omkring och framför allt ska vi försöka att insupa kulturen och atmosfären.

För att komma i stämning inför resan inhandlade K rom och lime inför helgen för att smaka sin första caipirinha. Vi lyckades dock endast komma över farinsocker att blanda i (skall vara rörsocker) varpå resultatet inte blev det mest lyckade.. Känner nu därför att jag har en viktig uppgift i att, inom kort, handla hem råsocker eller ännu hellre bjuda K på en drink ute så att hans föreställning av denna underbara drink inte blir felaktig.





Grattis till min kusin Arvid som blir 32 idag! Kram.


Helgdramatik

081005
Bäst som vi satt i soffan igår och pratade och slötittade på TV´n hörde vi något vid ytterdörren. Föst trodde vi att det var vinddrag men sedan såg vi hur handtaget försiktigt trycktes ner några gånger. Var först övertygad om att någon försökte bryta sig in men sedan började personen ihärdigt att ringa och knacka på dörren. Efter en blick i titthålet kunde vi konsatera att det var en av våra kvinnliga grannar som var kraftigt berusad. Första tanken var att ignorera henne då jag inte var upplagd för "kvällsarbete" trots att jag hade jouren på jobbet.. Efter att ha suderat henne en stund och sett hur hon knackade på både förrådsdörren och hissdörren samt försökte använda en stor petflaska som nyckel att öppna vår dörr med kände vi båda vårt medmänskliga ansvar. Kvinnan var endast iförd morgonrock och hon svamlade och trodde att hon var på jobbet då vi ledde ner henne till hennes egen lägenhet. Hon var ensam hemma, sånär som på en underbar liten kattunge som jag övervägde att ta med hem, och efter att ha pratat med henne en liten stund från sängkanten somnade hon direkt. Efteråt kunde vi inte låta bli att skratta åt händelsen, samtidigt som det hela var tragiskt.


Med tanke på kvinnans tillstånd var det troligtvis inte första gången som hon var kraftigt berusad. Hon har dock inte stört oss tidigare och jag tänker inte lägga mig i hennes alkoholvanor. Det som oroar är dock att hon inte hade någon koll och med tanke på att hon är storrökare och dessutom hade ett ljus (visserligen ett värmeljus) tänt i lägenheten har man ju anledning att sova med ett öppet öga och luktsinnet på helspänn kommande helger..


Bambisar

081004
Ikväll har vi tittat på "Stjärnor på is", dvs isens motsvarighet till Let´s dance men bättre (gillade aldrig det programmet). Visserligen inget som jag kommer att följa men tyckte det var underållande att se kändisarna entra isen på darriga ben. Antar dock att det inte kommer att bli lika roligt efter några omgångar då de övat upp sig ytterligare för de flesta hade faktiskt hunnit bli riktigt duktiga redan nu. Roligast var iaf, förvånansvärt nog, "löpar-Malin" som vanligtvis känns ganska tillintetsägande och tråkig. Hon var så totalt oglamorös i sin långa, stela och muskulösa kropp och såg mest ut som en gänglig pensionär. Inte undra på att hon fick stanna kvar då det slutligen stod mellan henne och Äntligen hemmas "porr-Lulu" (tror aldrig jag sett någon i ett familjeprogram på svensk TV som medvetet utstrålar så mycket sex som hon).


Finast av de skridskoåkande kändisarna var Josefin C i sitt vita fodral och röda läppar.

Gällande programledarna anser jag att Gynning, som vanligtvis brukar stråla, ikväll blev överglänst av Carina Berg. Detta gällde inte bara utseende- och klädmässigt utan även hela presentationen då Gynning gjorde ett ganska splittrat intryck. Får väl se vad de har att bjuda på nästa vecka. Om jag tittar vill säga.


På tal om Gynning (som jag för övrigt tycker verka vara en härlig person) så har jag nominerat henne till en av sveriges mest gapig programledare. Etta på denna lista ligger dock Agneta Sjödin. Förstår inte varför de tar i så när de ändå har en mikrofon under näsan??.. 
(risken för att somliga anser att jag nu kastar sten i glashus är överhängande eftersom jag själv har en tendens att vara högljud. Men märk väl att inlägget handlar om att vara gapig och inte högljud; )

  


Stadsrutin

081001

Tillbringade lördagförmiddagen tillsammans med Emy, vilket har blivit lite som våran grej den senaste tiden : ) Vi ses klockan tio då allt öppnar för ett titta i affärer innan rusningen drar igång klockan tolv. Därefter blir det brunch/lunch någonstans och sedan fler affärer fast då bortåt kungsgatan. Alltid lika trevligt och vi brukar få gjort det vi tänkt oss och lite till.

Denna gång fick Emy äntligen användning för sitt presentkort på NK som hon haft sedan förra året. Blev en kaffetermos i snygg, modern designad med matchande brödpåse till. Förutom några klädinköp inhandlade vi båda även boken "El chocko" som handlar om en svensk killes tid i ett bolivianskt fängelse. Både jag och K har pratat om denna bok en tid och det roligaste är att han, som annars aldrig läser böcker, har läst i den varje dag denna vecka. Ett bra betyg med andra ord : )  


RSS 2.0