Soffi-flopp

080827

Idag ringde leveranskillarna enligt tidsschemat och meddelade att de skulle komma med våra soffor strax efter tre. Jag var verkligen tacksam över att få dem uppburna de sex våningarna eftersom de väger 90 kg! (nu var dock inte underredet i stål fastmonterat men de där trapporna är jobbiga även då man inte bär någonting) Hade även röjt undan i hallen och i rummet så att killarna skulle kunna få in dem i lägenheten utan problem. Det var bara det att det tog stopp redan i hallen. Frågan blev då om de skulle ta tillbaka båda sofforna eller om de skulle bära upp även den andra, ställa den i trapphuset och sedan överlåta åt mig att få in dem i lägenheten. Kände hur paniken och svetten började bryta fram. Beslutade dock, efter ett snabbt samtal med K, att de skulle bära upp båda sofforna och överlåta åt oss att trixa in dem.


Efter att ha undersökt sofforna insåg jag att det inte skulle gå att montera isär dem på ett smidigt sätt (vilket var min plan efter råd från flyttkillarna) och började bli allvarligt bekymrad över hela situationen. Halvt övertygad om att jag fattat fel beslut i att behålla sofforna gjorde jag ett tappert försök att på egen hand få in en av sofforna. Detta innebar att jag fick klättra både över och under soffan då jag tog mig mellan de båda ändarna. Hade troligtvis skrattat högt åt denna syn om jag sett den som klipp på TV, men i stunden var det inte lika roligt. Dessutom skulle K inte komma hem förrän senare samma kväll då han inte kunde ta sig från jobbet. Kände mig som en liten skolflicka men ringde slutligen till min all-time-hero: Pappa. Han släppte det han hade för händerna och kom till undsättning en halvtimme senare. Efter några misslyckade försök lyckades vi hitta ett sätt och kunde baxa in båda sofforna i rummet. Fick även behålla pappa under ytterligare någon timme så innan K hunnit hem hade vi även klätt om sofforna (tålamodsprövande).


Hade jag vetat att dessa soffor skulle innebära en sådan här kväll är jag tveksam till om vi hade beställt dem. Men nu står dem iaf här, monterade och klädda och smälter in bra i sin omgivning. Nu fattas bara några kuddar och att spendera några timmar i dem så att de blir mjuka, inbjudande och TV-tittar-vänliga: )


Kommentarer
Postat av: magdalena

soffan såg gudomligt skön ut :)

2008-08-29 @ 15:02:20
URL: http://magdalenasliv.blogg.se/
Postat av: Emma

Hahahaha vilken syn det måste ha varit. Men resultatet blev ju hur bra som helst!

Är det IKEAs Kramfors? Jag har dem i svart skinn. SÅ himla sköna.

Nu ska jag åka iväg och hämta Janina,Eriks dotter som ska vara hos oss i helgen. Vad har ni för helgplaner?

2008-08-29 @ 17:14:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0